skip to Main Content

QUÈ ÉS L’ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA?

APROFITAR EL SOL PER GENERAR ENERGIA

L’energia solar fotovoltaica és la transformació directa de la radiació solar en electricitat. Aquesta transformació es produeix en plaques solars que a dia d’avui constitueixen una tecnologia de generació elèctrica renovable. Produeixen energia a partir de la radiació solar, així que la llum directa del sol no és necessària perquè funcionin, encara que hi hagi núvol, pluja o estiguin en un clima fred.

manteniment sostenible instal·lacions energia solar fotovoltaica estalvi energetic

Hi ha tres tipus de plaques solars:

  • Fotovoltaiques
  • Tèrmiques
  • Termodinàmiques

L’energia solar fotovoltaica no contamina, doncs es tracta d’una font sostenible que genera energia sense produir agents que deteriorin el medi ambient, contribuint a evitar l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

L’origen de l’energia solar fotovoltaica es remunta a fa més de 100 anys però el seu aprofitament s’ha anat desenvolupant i ha evolucionat de manera que la seva rendibilitat ha augmentat en els últims anys de forma cada vegada més ràpida. El cost d’instal·lació i manteniment ha anat disminuint últimament, així que si tenim en compte que la vida útil de les plaques solars és d’entre 25 i 30 anys de mitjana, amb l’estalvi generat en la factura elèctrica es pot recuperar la inversió a partir del 6è any.

Una de les principals avantatges de la tecnologia fotovoltaica és el seu aspecte modular, de manera que es poden construir grans plantes fotovoltaiques o instal·lar petits panells per a terrats o superfícies reduïdes.

Cada vegada més està normalitzat el seu ús i comercialització a nivell d’autoconsum, tant per ús domèstic o particular com per a ús industrial. Així que a dia d’avui pots tenir el teu sistema d’energia solar fotovoltaica instal·lat a casa. No requereixen d’una gran instal·lació i el seu manteniment és senzill.

manteniment sostenible instal·lacions energia solar fotovoltaica estalvi energetic

Beneficis més destacats de l’energia solar fotovoltaica:

  • Energia neta i renovable
  • Respectuosa amb el medi ambient
  • Sistema eficient
  • Inesgotable
  • Ajuda al desenvolupament sostenible
  • Dimensionable per a grans o petites superfícies

En els darrers temps l’usuari ha vist les avantatges i beneficis d’aquesta tecnologia que, mica en mica, va guanyant terreny en tots els àmbits. També la tendència global a nivell legislatiu dels països és afavorir a l’ús de les renovables ajudant a la comercialització i autoconsum de l’energia solar fotovoltaica.

manteniment sostenible instal·lacions energia solar fotovoltaica estalvi energetic

A Soren Energia apostem per les renovables i la instal·lació i manteniment de plaques solars són un dels nostres principals serveis. Hem vist com la seva demanda s’ha incrementat en els últims temps tant a nivell particular com industrial. Tots podem col·laborar en la necessària transició energètica per un model més sostenible. Ara tu també!

I recorda: reduint el consum energètic col·laborem en la protecció del Medi Ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top